App.dk » Mac, Mac Nyheder

Mac OS X 10.6.8 har overflod af kritiske sikkerhedsopdateringer

27 June 2011

Apple udgav i torsdags Mac OS X 10.6.8 i forberedelse af deres Lion-udgivelse. Der er flere positive ting ved den nye opdatering, inklusiv ændringer i Final Cut Pro X, såvel som forbedringer til Mac App Store før udgivelsen af Lion.

En overset ting ved opdateringen er det faktum, at Apple har inkluderet en god mængde sikkerhedsopdateringer i softwaren. Når det kommer til Apple, så vil folk altid gerne snakke om hvad der er cool og elegant og sjovt at bruge. Men, som den falske anti-virus malware Mac Defender har vist os, så bliver Apple et stadigt større mål for ondsindede hacks.

Apple udgiver sikkerhedsopdateringer med hver version af Mac OS X. Lad os lige tage et kig på hvad der er så signifikant ved version 10.6.8.

Ifølge Sophos Naked Security blog, har de vigtigste fixes at gøre med “arbitrær kodeeksekvering”.

“Det er computersprog for ’tillad en slubbert at køre ondsindet kode på din computer, uden din tilladelse,” skrev Graham Cluley fra Sophos.

Hvis man graver lidt i opsummeringen af Mac OS X 10.6.8, så er et af de slående aspekter hvor lang opsummeringen er i sammenligning med andre sikkerhedsopdateringers opsummeringer. OS X 10.6.7 havde tre sikkerhedsopdateringer, som alle beskæftigede sig med Mac Defender. To var fil-karantæne opdateringer, mens den sidste var specifikt rettet mod “fjernelse af malware”.

Mac OS X 10.6.8-opdateringen har 28 specifikke elementer. Fem af dem er relateret til QuickTime, og har at gøre med download af ondsindede film- eller billedfiler, som kunne føre til arbitrær kodeeksekvering. Andre opdateringer af sårbarheder over for arbitrær kodeeksekvering inkluderer OpenSSL, MySQL, ImageIO, CoreGraphics, CoreFoundation, ColorSync og ATS.

Apple patchede også MobileMe, som havde en sårbarhed hvor “en angriber med en priviligeret netværksposition kan læse MobileMe’s mailadresse.”

Apple forventes at sælge mellem 13 og 15 millioner MacBooks i 2011, hvoraf de fleste vil være en kommende opdatering af deres MacBook Air-serie. I sammenligning med hvor mange Windows-computere, som bliver ekspederet hvert år, er det ikke synderligt mange. Kriminelle hackere er dog alligevel begyndt at få øjnene op for at Mac computere er modtagelige over for malware og socialt konstruerede angreb. Den fejlslutning at Macs er mere sikre end PC’er er begyndt at blive nedbrudt. Forvent derfor fremover flere sikkerhedsopdateringer fra Cupertino på regelmæssig basis.

 

 

Kategorier: , ,

Skriv en kommentar

Hold dig til emnet og INGEN spam.

App.dk viser profilbillede fra Gravatar. Få dit eget Gravatar profilbillede ved at oprette dig på Gravatar.com.