App.dk » Diverse

BeKnown – ny networking-app fra Monster

28 June 2011

Rekrutterings-websitet Monster har lige lanceret en ny app til Facebook, som skaber et professionelt netværk ligesom LinkedIn, inden for det omfattende sociale netværk, som i dag bliver brugt at omkring 700 millioner mennesker. BeKnown, som applikationen hedder, gør det efter sigende lettere at udnytte dit netværk af venner på Facebook og kredse ind på de professionelle af dem, som virkelig ikke burde se det foto, som en anden ven taggede af dig til karaoke-aften forleden.

Det er svært at sige, om BeKnown vil blive en succes, da LinkedIn allerede kan prale af mere en 100 millioner brugere. Applikationen har været undervejs de sidste par måneder, og Monster lancerede applikationen hen over weekenden til 35 forskellige lande, hvilket udgør ca 450 millioner af Facebook’s sammenlagte brugerbase. Omkring 40 millioner af de brugere har også en Monster-konto, siger David Henry, som er markedsføringsleder hos Monster i Storbritannien.

“Applikationen er som en kinesisk mur mellem Facebook og BeKnown,” siger Henry, og tilføjer at den også har et beskedsystem for arbejdsgivere, og evnen til at poste jobmuligheder direkte i dit netværk. “Problemet er at folk historisk set har været nervøse omkring at gøre noget professionelt på Facebook på grund af miljøet.” Applikationen, som integrerer sig i Facebook, viser dig også hvis nogen af dine forbindelser er relateret med en eller anden form for jobmulighed. Ingen af de ting, som sker på din Facebook-side, kan blive set på din BeKnown-side.

Det kan kræve nogle svære beslutninger at opsætte din konto på BeKnown, blandt andet omkring hvor tæt du virkelig er på dine arbejdskollegaer, Forudsat at du ikke allerede har tilføjet dem til en separat venneliste med strammere privacy settings. For at opsætte en BeKnown-konto, skal du invitere venner på Facebook eller andre konti, såsom Twitter, Gmail og (goddag til konkurrenten) LinkedIn. Det er her, at man som bruger må tænke lidt over hvor tæt man er på sine arbejdskollegaer: for at drage ordentlig fordel af den “kinesiske mur”, så skal man fjerne de “venner” fra Facebook. Alternativt kan man godt beholde sine venner i begge netværk.

Henry er opsat på at at sørge for, at Monster ikke “flytter” dine venner, men blot putter dem ind i to forskellige miljøer. Med det sagt, så er du stadig nødt til at sortere i nogle venner, hvis du vil drage fuld fordel af den kinesiske mur. Det skulle teknisk set ikke være et problem for Facebook – jo store sociale netværks sponsorerede links vedbliver i højrebjælken af BeKnown, ligesom de ville gøre det for en hvilken som helst anden applikation.

Henry kan ikke kommentere på hvor mange personer han forventer vil installere applikationen, eller hvor mange vil gå hen og sortere i deres netværk, når de bruger BeKnown. Men Monster vil introducere mange funktioner til deres nye netværk i de kommende måneder, som de søger at kæmpe sig ind på LinkedIn’s markedsandel: virksomheder vil blive i stand til at opsætte deres egen BeKnown-profiler, så de kan reklamere for jobs og indirekte rekruttere kandidater. Monster arbejder også på at gøre BeKnown-profiler synlige på Google på samme måde, som LinkedIn’s er.

BeKnown er en smart idé, men det er ikke så veletableret endnu. Jeg opsatte en hurtig BeKnown-profil her til morgen. Processen var rimelig ligetil, og indtil videre har jeg modtaget en enkelt respons på de invitationer, jeg sendte ud til nogle udvalgte Facebook-venner, som jeg kender gennem arbejde (omend jeg må erkende, at jeg ringede til personen og bedte ham skynde sig med at acceptere min forespørgsel). Mit gæt er, at hvis applikationen bliver succesfuld, så vil BeKnown finde sin niche blandt nyuddannede, som søger efter arbejde, og håber at der er en ven eller bekendt derude, som kan give dem en hånd med at komme op ad karrierestigen. I en verden hvor det at finde et arbejde i stadigt højere grad handler om “hvem du kender” og ikke bare “hvad du ved”, kan det ikke være en helt dårligt.

 

 

Kategorier: , ,

Skriv en kommentar

Hold dig til emnet og INGEN spam.

App.dk viser profilbillede fra Gravatar. Få dit eget Gravatar profilbillede ved at oprette dig på Gravatar.com.